02.03.2012: For archive sake, just to say that in the end I learnt to get out of bed and have since been on the standard leangains.com: Early Morning Fasted Training.
I am interested in working with the Leangains IF guide but wondered if there was anyone can help me clarify the scheduling?
After reading the guide a number of times, I am still not entirely clear how to implement it within my work schedule. My work day starts 9:00 and generally ends 18:00-19:00.
What I am thinking of is the following:
07:00 - 14:00 : Fasted (10g BCAAs)[7hr]. 14:00 - 15:00 : First Meal (25% calorie intake) [1hr]. 15:00 - 19:00 : Fasted [6hr]. 19:00 - 20:00 : Pre-workout Meal (25% calorie intake) [1hr]. 20:00 - 21:00 : Workout [1hr]. 21:00 - 22:00 : Post-workout Meal (50% calorie intake) [1hr]. 22:00 - 07:00 : Fasted (slept) [9hr].
At the moment I am trying to shift my workout from 21:00 to 20:00 so I can get to sleep earlier. Normal bedtime is around 23:30-1:00. This habit is a must for me to break for obvious reasons.
Can anyone else share their IF schedule in aid to help me design something better?